SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Håbogymnasterna
En för alla, alla för en
Välkommen till Trupp Lila

I trupp lila är vi ett glatt mixlag som älskar gymnastik. Gymnasterna säger själva att de är bra på att stötta och peppa varandra, att dom är kreativa, snälla, duktiga och samarbetar väldigt bra.

 

Hur tycker ni att man kan beskriva Trupp Lila?
När vi frågade gymnasterna om vad de tycker symboliserar lila bäst säger de sammanhållningen.

 

Det går inte en träning med lila utan ett gott skratt och gymnasterna är otroligt duktiga på att se och peppa varandra. Förutom den fantastiska gruppdynamiken i laget är det bästa med Lila att alla har en positiv inställning och vill hela tiden lära sig mera. 

 

Vad är det som är kul med gymnastik tycker ni?

Gymnasterna svarar att det roligaste med gymnastik och träningarna är att få träffa alla sina kompisar, lära sig nya saker och testa nya övningar, att ha kul och att tävla. 

 

Nu när tävlingar, uppvisningar är inställda, vad gör ni för att motivera gymnasterna?

Vi fokuserar mycket på gruppdynamiken och att alla ska känna sig trygga och bekväma och vill komma och träna.

 

Därför gör vi en del lekar, samarbetsövningar och utmanande övningar. Vi brukar också strömma på trampett och tumbling för att få lite av tävlingskänslan. Eftersom vi inte heller tävlar just nu är det en utmärkt tid att både öva mycket teknik på de övningar man redan kan men även testa nya övningar. 

 

Vad tränar ni på i truppen just nu?

Just nu tränar vi på rondat flickis salto, handvolt volt, volter med skruv och dubbelvolter. Självklart tränar vi också grunderna för övningarna och alla dess beståndsdelar. 

 

Vad skulle ni vilja säga till någon som funderar på att börja i Håbogymnasterna?

Kör på! I Håbogymnasterna har vi en stor gemenskap mellan trupperna, både gymnasterna emellan men även ledarteam och styrelse. Vill man komma och lära sig nya saker i en trygg miljö där alla är välkomna för den man är, är Håbogymnasterna rätt ställe. Omvärlden pausas för en stund och man blir omgiven av den fantastiska gympabubblan.

 

Träningstider
Måndagar: 17:30 - 20:00

Torsdagar:  17:30 - 20:00

 

Ledare: 
Cilla, Ebba och Kim

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen